6180 The Moon

Image

6180 The Moon er et godt spil, der dog er plaget af et enkelt problem 
Developer: Turtle Cream & PokPoong Games
Udgivelsesdato: Feb. 2013
Anskaffelse: Desura, Humble Store og Steam Greenlight
Platform: PC

Historien i 6180 The Moon er egentlig simpel nok, solen er forsvundet, og mennesker har nu bedt månen om at finde solen for dem. Du skal derefter styre månen gennem en masse baner, mens man møder andre planeter på vejen.
På trods af at historien er ret simpel og ikke fylder så meget af spillet igen, er det nok et af de elementer, jeg holder mest af i spillet. Den får en til at smile lidt, når man møder de forskellige planeter med hver deres personlighed, ikke fordi spillet sprudler af morskab, men fordi det er en ret lidt spøjs historie.

Musikken i 6180 The Moon er virkelig passende til spillet. De eneste tidspunkter, den ikke er passende, er når man sidder og er frustreret over banen. Men til historien og selve stemningen er den perfekt. Er glad for jeg har soundtracket med i min version på desura!

Ligesom musikken passer det visuelle også perfekt sammen med resten. Det er simpelt og egentlig ikke noget, man siger “Wauw!!” over, men det fungerer sammen med resten af spillet, hvilket er det vigtigste.

Noget, der gør 6180 The Moon endnu mere unikt, er at banen hænger sammen, så hvis du falder ned gennem bunden, befinder du dig pludselig i toppen og omvendt. Dette lader udviklerne skabe nogle velkonstruerede baner, der er udfordrende og sjove. Der er dog en håndfuld baner, der virker umulige, men med nok tålmodighed kan man godt komme forbi dem.

Et problem, der dog desværre er ret stort, er, at styringen ikke fungererer perfekt. Der bliver vist en gamepad, når man starter spillet, så jeg greb min Dualshock for at få den bedste oplevelse af spillet.
Der er bare det ved 6180 The Moon, at månen kun kan bevæge sig med en hastighed, når man skal til højre eller venstre. Det betyder altså, at det bliver en hel del sværere, når man skal prøve at stille sig ved siden af en række af pigge. Det ville ikke være et problem, hvis spillet holdt sig til de udfordrende og sjove baner, men når man møder et af de steder, der kræver et vanvittig nøjagtigt hop, gør det en ret stor forskel.

Hvis du allerede nu ved, at dit temperament eller gamepad ikke overlever nogle frustrationer, så vil jeg anbefale dig at spille noget andet end det her. Men hvis du har god tålmodighed, så giv det en chance.
Hvis du samler det op og kan lide det, så husk at give det en stemme på Steam Greenlight så flere kan opleve dette spil! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s