They Breathe

Image

En stor oplevelse gemt i et kort spil
Developer: The Working Parts
Udgivelse: 29. august 2012
Anskaffelse: Desura, Gamersgate & Greenlight
Platform: PC & Xbox

They Breathe er et af den slags spil, der er svære at anmelde, da det meste af spillet nemt kan spoiles og dermed delvist ødelægge oplevelsen hos nye spillere. Jeg vil dog undlade at komme ind på den slags og bare forklare, hvorfor du er nødt til at prøve det.

I They Breathe styrer du en frø, og dykker derefter ned under overfladen og begynder her din rejse. Som navnet antyder, skal du trække vejret, og skal derfor huske at indsamle luftbobler for ikke at dø. Resten af vejen ned består af udforskning samt nogle fjender, der skal overvindes.

En stor del af spillet handler om udforskning, og det kan mærkes gennem hele spillet, hvor du kun tages i hånden i sekundet efter at være startet, hvor der står “The Final Hint” ved det første af slagsens.

Samtidig har The Working Parts haft fokus på stemningen i spillet, hvilket også bare fungerer, da musikken er tilpas dyster og mystisk i forhold til, hvordan billedsiden udvikler sig på vej ned.

They Breathe er et virkelig godt spil, lidt kort, men det kompenserer for det med at være fantastisk. Samtidig giver udviklerne dig en “hemmelig” kode til at åbne for et galleri på deres hjemmeside, når man har klaret spillet, hvilket bare er en fed bonus at få.
Det kan helt klart anbefales.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s