The Book of Unwritten Tales

ss_583655f67443a0b163feb3ec07a5627dd7ba9d21.1920x1080

Ekstremt underholdende adventure spil du ikke må gå glip af

Developer: KING Art
Udgivelse: 31. juli 2012
Anskaffelse: Steam, KING Art Online Store, Gog.com & GamersGate
Platform: Pc

I The Book of Unwritten Tales møder vi først den gamle gremlin Mortimer McGuffin, der har opdaget, hvor et ældgammelt og mægtigt artifakt kan findes. Han tages til fange af “Army of Shadows”, men elveren Ivo prøver at befri ham, men ikke med så meget held, da han kun lige når at møde Gnomen Wilbur meget kort, før han bliver taget til fange igen. Wilbur og Ivo skal nu ud på en rejse, som de ikke havde regnet med, og de møder Nate og Critter på vejen.

Historien er virkelig god i The Book of Unwritten Tales, den er velskreven og indeholder så meget humor, at man næsten konstant sidder med et smil på læben, mens man spiller det. En del af humoren ligger i popkulturelle referencer, men spillet er nu stadig sjovt også selv, hvis man ikke opfanger disse. F.eks. har du elveren Ivo, som ikke forstår mennesker og slet ikke forstår gnomer, så der kommer ofte sjove kommentarer fra hende og på samme måde fra Wilbur.

Stemmeskuespillet i spillet er også bare fantastisk, den er lige på og fungerer fra første sætning. Dette kombineret med så velskreven dialog gør, at det bare er perfekt. Jeg har dog lagt mærke til et par små fejl i teksten et par steder, men sætningen var stadig til at forstå, så det gjorde ingenting.

Hvis du har spillet andre adventurespil, vil du nok føle, at The Book of Unwritten Tales er ret nemt, og det er ikke, fordi sværhedsgraden er skruet i bund, men mere, fordi alle de udfordringer, du står overfor skal løses helt logisk. Du kommer ikke ud for at skulle kombinere mærkelige ting for at komme videre i spillet, eller lignende. Jeg sad fast et par enkelte steder, men det var fordi, jeg ikke havde tænkt over, at jeg kunne gøre nogle bestemte ting.

Gennem spillet kan du vælge mellem Wilbur, Ivo, Nate & Critter i visse scener, og de skal ofte hjælpe hinanden og kan også udveksle ting. Dette gør, at man et par gange skal tænke ekstra over, hvem der skal have hvilke ting, men det er bare dejligt, da resten af spillet ikke er så svært.

Musikken bliver jeg nødt til at nævne, da den virkelig er god. Fra du starter spillet, bliver du mødt af en melodi, der bare hiver dig med ind i den magiske verden, som spillet foregår i. Sådan fortsætter det gennem spillet med fantastiske melodier, der altid passer til det område du er i.

The Book of Unwritten Tales er et af de bedste adventurespil, jeg har prøvet, alt i det fungerer bare godt. Musikken, humoren, historien, det hele er bare på et så højt niveau, at det ikke er andet end perfekt.
Det her er et spil, du i hvert fald ikke må gå glip af!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s