Gone Home

Gone_Home

En oplevelse uden lige, men er det overhovedet et spil?

Developer: The Fullbright Company
Udgivelse: 15. august 2013
Anskaffelse: Steam & Humble Store
Platform: Pc

Gone Home er noget af det mest fantastiske, jeg har oplevet, men om det er det bedste spil, jeg har spillet, går helt an på, hvad du mener, at et spil kan være.
Gone Home er blevet diskuteret meget, og mange ser det slet ikke som et spil, da der ikke er nogen monstre, ingen onde skurke, ingen puzzles, men at du bare skal udforske et hus. Men det betyder dog ikke, at der ikke er noget at lave i huset.

Du ankommer hjem efter et år rejsende rundt i udlandet, og du finder huset tomt til trods for, at du forventede en glad familie der. Du skal nu udforske huset og prøve at finde ud af, hvad der er sket med din familie.

Du kan nu gå rundt i huset og udforske det, samle ting op og dreje dem, åbne skuffer og kigge på ting, du finder. Gennem din udforskning opdager du nogle af din families hemmeligheder såvel som husets. Når du undersøger visse ting kan du høre din søsters tanker fra en bestemt dag, der har med den ting at gøre, og gennem disse erindringer fortælles din søsters historie.

Noget, der gør Gone Home så fantastisk, er at der er en speciel stemning gennem spillet. Du har fået at vide, at der ikke er nogen monstre, men pga. det stormvejr, der raser, de lyde som huset laver og visse elementer af historien, forventer man lidt, at der popper et par monstre ud, men det sker ikke, og det er godt, da det viser, at spil ikke nødvendigvis behøver den slags.

Dele af huset er låst af, når du først ankommer, og du åbner for dem ved at finde de tilsvarende nøgler rundt i huset. En stor del af huset er frit tilgængeligt i starten, og det lyder måske lidt overvældende med et helt hus at gå rundt i, men jeg var faktisk aldrig i tvivl om, hvor jeg var på vej hen, og hvad jeg ville undersøge.

Jeg nød hvert sekund af Gone Home, og det eneste problem, jeg har med det, er længden, da det er overstået på 1-2 timer. Det måtte meget gerne have været meget længere. Men som skrevet tidligere, det er en oplevelse uden lige, og det er uanset, om det ses som et spil eller ej.
Og måske er det her spiren på en ny genre som The Fullbright Company selv kalder “Interactive Exploration Simulator”. Jeg håber i hvert fald.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s