Monument Valley

Wide Banner
Ekstremt godt udført puzzle-spil, der desværre er kort

Developer: UsTwo
Udgivelse: 3. april 2014
Anskaffelse: Google PlayiTunes
Platform: Android & iOs
Pris givet: 11 kr.

Monument Valley er uden tvivl noget af det mest interessante, jeg har spillet længe, og det eneste negative, jeg kan tænke på omkring det, er længden, da spillet kan klares på en time til halvanden.

Spillet handler om prinsessen Ida, du skal føre gennem baner, der består af umulige geometriske figurer og slotte. Alle banerne, du ser, er flotte og alle designet, så du har lyst til bare at sidde og stirre på detaljerne og de flotte farver.

Lydsiden i Monument Valley er også noget, der skal nævnes. Der bliver afspillet små lyde ved de fleste interaktioner i banerne, og disse lyde bliver hurtigt til små melodier, der nærmest virker tryllebindende.

Forhindringerne i banerne skal overkommes ved at dreje på dele af banen så nye stier skabes gennem disse umulige konstruktioner. Samtidig skal der trækkes i andre blokke og udover disse forhindringer, er der også kragerne. På en stor del af banerne, går krager rundt og blokerer din vej, mens du andre gange skal benytte dig af dem til at komme videre.

Spillet bliver aldrig for svært og holder sig egentlig meget til den casuelle side, så du aldrig rigtig kan blive frustreret. Spillets længde er dog lidt et problem, da det decideret føles kort. Du når lige at komme godt i gang, og så er historien faktisk over.

Alt i alt er Monument Valley uden tvivl et af de bedste spil, jeg har spillet i 2014 og helt klart et, jeg vil vende tilbage til, bare for at nyde de flotte baner. At spillet skal nydes, kan også mærkes hele vejen igennem det, da der er fokus på de små detaljer. Virkelig bare en fornøjelse at spille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s