Singularity

1504815
Et fps-spil med en virkelig god historie og unikt gameplay

Developer: Raven Software
Udgivelse: 25. juni 2010
Anskaffelse: Steam
Platform: Pc, Ps3, Xbox 360
Pris givet: 50 kroner.

I Singularity skal du som den amerikanske soldat Nathaniel Renko undersøge den ubeboede ø Katorga-12, der førhen tilhørte sovjetunionen, efter en elektromagnetisk bølge har ramt en amerikansk spion-satellit.
Ved ankomsten til øen bliver din helikopter ramt af endnu en bølge, og du styrter ned, hvorefter du opdager, at tiden er ødelagt på Katorga-12, og du begynder at bevæge dig frem og tilbage mellem nutiden og 1955. Tilbage i 1955 oplever du en frygtelig ulykke, og da du vender tilbage til nutiden, har en kommunistisk leder overtaget verden. Du skal nu prøve at rette tidslinien tilbage, samtidig med du kæmper mod forskellige styrker på øen.

På Katorga-12 har Sovjetunionen forsket med element 99, forkortet til E-99, og de har formået at skabe ret avanceret teknologi, hvoraf en del af det omhandler tidmanipulation. Dette reflekteres i de våben du får fat i og mest af alt i din TMD.
Du får efter kort tid en Time Manipulation Device, som du kan bruge til at skifte i en genstand eller persons alder. Du kan altså forvandle en fjende til støv eller skrue tiden tilbage for en boks eller tønde du finder.

For at mikse spillet op lidt op, er der derfor også små puzzles på banerne, hvor du skal manipulere tiden. De er ofte ikke særlig svære, men de er gode til at skabe små pauser i spillet, hvor du lige kan nå at slappe lidt af, før du kastes ud i endnu en vild situation.

Jeg var ærlig talt helt mindblown, første gang jeg brugte TMD på en boks og så, hvordan den fløj fra hinanden, og derefter kunne samle sig lige så hurtigt, da det ikke er noget, jeg synes, andre spil har gjort sig meget i og slet ikke på samme måde, hvis det endelig er.

Samtidig er der en virkelig tung og dyster stemning, når du bevæger dig rundt på Katorga-12, da du aldrig kan være helt sikker på, hvad du kommer til at møde. Dette understreges også af de noter og lydbånd, du finder rundt på øen, som ofte beskriver ret uhyggelige situationer. Lydsiden bidrager også til dette, da der ofte kommer uhyggelige lyde, og du kan høre noget, der bevæger sig rundt omkring dig.

Jeg skammer mig lidt over ikke at have spillet Singularity før, da det er et virkelig unikt spil med en rigtig fed historie.
Jeg kan anbefale Singularity virkelig meget, ikke mindst bare for at andre får prøvet den virkelig specielle tidsmanipulation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s