The Order: 1886

TheOrder198860023
Medrivende historie der dog ender med at skuffe lidt

Developer: Ready at Dawn & SCE Santa Monica Studio
Udgivelse: 20. februar 2015
Anskaffelse: CDON
Platform: Ps4
Pris givet: 450 kr.

The Order: 1886 kæmper vi som Sir Galahad mod varulve og rebeller i London år 1886. Sir Galahad er del af en orden, der har kæmpet mod overnaturlige væsener over mange årtusinder og gennem historien, får vi indblik i, hvordan denne orden fungerer.

Sir Galahads mentor har en mistanke om en sammenhæng mellem det store antal rebeller og varulveangrebene, hvilket skaber starten på en lang jagt efter sandheden.

The Order: 1886 er der et bredt arsenal af forskellige våben, en håndfuld af dem også ret eksperimentelle som f.eks. en Arc Gun, der skyder elektricitet afsted. Selvom en del våben er ret standard, tillader resten, at spilleren kan lege virkelig meget med dem. Jeg fandt i hvert fald kampene ret underholdende, fordi der kunne leges med de forskellige våben.

Lydsiden af The Order: 1886 er også værd at nævne, da stemmeskuespillet er virkelig godt, og generelt fungerer lyden virkelig godt. Det er et ret dystert spil, og musikken er kun med til at underbygge denne stemning.

Da det er et ret dystert spil, er det naturligt, at det også er forholdsvist mørkt på billedsiden, men dette gav i hvert fald bare mig problemer. Jeg havde svært ved at få øje på fjender i nogle områder, og bare det at finde vej i andre områder var lettere problematisk.

The Order: 1886 er dog fyldt med interessante karakterer, og dialogen i spillet er ofte ret spændende. Samtidig bliver der skabt nogle gode modsætninger, da en del af karaktererne står for forskellige værdier, og igennem spillet er nogle af dem også nødt til at reflektere, om de har valgt den rigtige side og de rigtige værdier.

Det er dog tydeligt, at der er fokus på at historien i spillet, da spillet er fyldt med cutscenes, hvilket ikke nødvendigvis er dårligt, men måske vil afskrække nogle spillere. For mig var det primært positivt, da jeg nød at se karaktererne interagere med hinanden.

Det største problem for The Order: 1886 er dog slutningen, da spillet lægger op til en grandiøs afslutning, der desværre ikke bliver fulgt op på. Der er i hvert fald mange løse ender, og jeg kan ikke forestille mig, at nogen vil finde afslutningen særlig givende andet end at der lægges kraftigt op til en efterfølger.

Alt i alt er The Order: 1886 en spændende fortælling, der bare ikke får afsluttet fortællingen ordentligt. Jeg er dog virkelig glad for, at jeg valgte at spille det og vil helt klart anbefale det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s