The Novelist

The Novelist PC
Et spil med fokus på valg og konsekvenser

Developer: Orthogonal Games
Udgivelse: 10. december 2013
Anskaffelse: Humble Store & Steam
Platform: Pc
Pris givet: 40 kr.

Forfatteren Dan tager med sin familie på en ferie, hvor han håber, at han kan få skrevet sin næste bog. Samtidig håber Dans kone Linda på, at de kan få brugt tid på familieaktiviteter og deres ægteskab, mens deres søn Tommy gerne vil lege og være sammen med sin far.

Du er et spøgelse i huset og kan nu læse familiens tanker, deres breve, bøger og endda også minder. I hvert kapitel af spillet skal du finde spor til, hvilke dilemmaer familien står overfor. Du skal nu vælge mellem Dans, Lindas og Tommys foretrukne valg, hvilket ofte ikke er så nemt. Du kan dog få lov til at vælge et kompromis, så du tilfredsstiller to af dem i stedet for kun en.

Når du har overvejet dit valg, hvisker du det til Dan og det er sådan historien formes i The Novelist. Du kan vælge at fokusere på en enkelt person eller prøve at balancere det mellem alle i familien.

Der er to game modes, stealth og story, hvor forskellen er, at du i Stealth skal forblive uset ved at gemme dig i lamper og bevæge dig mellem dem, mens du i story bare er usynlig.

Spillet føles melankolsk gennem billed- og lydsiden sammen med de konsekvenser, du kommer til at få. Selvom du balancerer dine valg vil der altid være en, der ikke får sin vilje og bliver utilfreds, hvilket nogle gange resulterer i lidt triste situationer.

The Novelist er helt klart kun for nogle personer, men hvis du kan lide historiefortælling og holder af historier, hvor du kan påvirke dem gennem valg, er det helt klart et spil for dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s