Guacamelee! Gold Edition

Guacamelee
Charmerende platformer fyldt med humor 

Developer: DrinkBox Studios
Udgivelse: 8. august 2013
Anskaffelse: Humble StoreSteam
Platform: Pc, Ps3, Ps4, PS Vita, Wii U, Xbox 360 & Xbox One

I Guacamelee skal du som Juan redde El Presidentes datter fra skelettet Carlos Calaca, der vil bruge hende som ofring. Juan er en simpel farmer, men da han får kontakt med en mystisk luchador, får han en speciel maske og forvandles nu selv til luchador.

Gennem spillet får du adgang til nye evner som åbner for nye dele af de baner, du allerede har været gennem. Dette skaber mulighed for en del gemte objekter, du så kan vælge at samle. Du kan samle objekter for at få mere liv eller mere stamina, som du bruger på specielle moves.

Kamp foregår ved slag, spark og kast, hvor du kan sende en fjende direkte ind i en gruppe af andre for at vælte dem alle ned. Kamp er tilfredsstillende i spillet, da det oftest flyder ret godt. Ved at smadre fjender får du mønter, som du kan bruge på ekstra ting som kostumer eller hurtigere stamina regen og den slags.

Banerne i Guacamelee er alle ekstremt detaljerede og virkelig flotte. Samtidig er det her, hvor humoren skinner igennem, da der oftest er åbenlyse og mere diskrete referencer til alt fra andre spil til memes, kendte dyr og en hel del andet.  Dialogen er også fyldt med små jokes, og nogle af dem, du møder i spillet, fyrer faktisk kun dårlige jokes af.

Lyden er på niveau med billedsiden, og kan også kun roses. I spillet sker der skift mellem de levende og de dødes verden, og musikken skifter også, hvilket fungerer overraskende godt. Det føles ikke som et hårdt skift, men musikken glider bare hurtigt over i det andet spor.

Sværhedsgraden i Guacamelee er egentlig tilpas og øges gradvist, så det hele tiden bliver mere udfordrende. Der er dog nogle steder i spillet, hvor sværhedsgraden skrues helt op. Du behøver dog ikke at klare disse områder for at klare spillet, men hvis du vil have en alternativ slutning, skal du altså gennem disse.

Guacamelee er et flot, underholdende spil, jeg har nydt at spille. Humoren er tilpas fjollet, og kampene i spillet er altid fede. Jeg vil helt klart anbefale Guacamelee, ikke mindst, hvis du elsker spil med meget humor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s