Mafia 2


64350En rå og brutal fortælling om en ung mands møde med mafiaen

Developer: 2K Czech
Udgivelse: 26. august 2010
Anskaffelse: Gamersgate & Steam
Platform: Pc, Ps3 & Xbox 360

Mafia 2 lader dig følge dele af Vito Scalettas liv. Historien begynder under 2. verdenskrig, hvor du først ser Vito sammen med sin ven Joe, der prøver at røve en butik. Vito bliver fanget, men i stedet for fængsel bliver han sendt til Sicilien, hvor han skal kæmpe i krigen. Vito bliver skudt og sendt hjem, hvor han mødes med Joe igen og fortsætter deres småkriminelle levestil. Efterhånden som Vito møder flere vigtige personer, begynder han at få et ry og kommer tæt på mafiaen, hvilket skaber et mere kompliceret liv for ham og Joe.

Det, der slog mig ved historien, var, hvor ærlig den virker, da den virkelig ikke lægger skjul på noget. I stedet for kun at vise de gode sider af deres liv følger du også Vito og Joe på deres nedture og ser dem opleve virkelig uheldige situationer.

Spillet føles generelt ret voksent, ikke kun i temaer, men også gameplay-mæssigt, da det er et generelt udfordrende spil. Nogle situationer kommer du kun lige igennem, men det føles også det bedre, når du så klarer dem.

Der er en god del forskellige våben, du kan få fat i, og ingen af dem er deciderede dårlige, så du har ret stor frihed med, hvad du har lyst til at bruge. Samtidig kommer du ofte i nævekampe, der med et simpelt system desværre bliver lidt trivielle i længden. De er dog stadig ret sjove, og det føles virkelig godt at slå sin modstander ud.

Med hensyn til biler kan du stjæle dem fra gaden ved at smadre ruden eller dirke låsen op. Kørsel i spillet kan være lidt tricky, og efter 11 timer har jeg stadig ikke fuld kontrol over mit køretøj, når jeg skal køre.

Politiet i Mafia 2 vil forfølge dig, hvis de ser dig gøre noget ulovligt. Hvis det er noget mindre som at køre for stærkt kan du bestikke dem til at se den anden vej, mens de begynder at skyde, hvis du skaber større problemer. Dette kan give nogle ret interessante biljagter gennem byen.

Mafia 2 lægger op til virkelig meget, men det fører ikke rigtig nogen vegne, da spillets freeroam bare er kedeligt. Du kan sagtens køre hen og købe nye våben, jakkesæt og biler, men du har som sådan ikke noget at bruge dem til. Kortet føles altså bare virkelig tomt.

Når det er sagt må jeg dog stadig indrømme, at Mafia 2 har leveret en stemning, som har virket virkelig autentisk pga. alle de forskellige dele af spillet. Våben, biler, tøj, musik osv. Alt i spillet har bidraget til denne stemning af autenticitet, som spillet virker til at have.

Alt i alt har jeg nydt de 11 timer, jeg har brugt på Mafia 2.
Det har været fedt at opleve Vitos op- og nedture samt opleve stemningen, 2K Czech har skabt.
Jeg vil anbefale det, men du skal dog være klar på, at det kan føles lidt kort på visse punkter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s