Prototype 2

prototype-21393030614
Ekstrem ødelæggelse uden konsekvenser.

Developer: Radical Entertainment
Udgivelse: 27. juli 2012
Anskaffelse: Steam
Platform: Pc, Ps3 & Xbox 360

Sergent James Heller vender tilbage fra Irak og finder sin kone og datter erklæret død efter virusudbruddet, der fandt sted i det første Prototype. Han vælger at gå tilbage til militæret, der nu prøver at bekæmpe Blacklight virussen. På en mission angribes Heller af Alex Mercer, der står bag virusudbruddet, og efter at blive inficeret får Heller et Blackout og vågner nu hos Doktor Koenig og Blackwatch Col. Rooks, der eksperimenterer på ham. Han flygter og prøver at forstå, hvem der egentlig er de onde i den konflikt, han er blevet en større del af.

Heller lider af PTSD og er for det meste ret vred, da hans familie er erklæret døde. Dette gør Heller til en perfekt antihelt, da han  helst bare vil finde ud af, hvad der er sket med sin familie og ikke være en simpel brik i andres spil.

Den infektion Heller har fået, gør ham i stand til at forvandle sig til andre personer, han har absorberet og samtidig ændre dele af sin krop til ret vilde våben. At du kan forvandle dig til andre, hjælper dig ofte, når du skal stikke af fra militæret, da du altid kan gribe en tilfældig fra gaden og absorbere dem for at få en ny forklædning.

Når du klarer forskellige missioner i spillet, åbner du for nye mutationer for Heller, hvor du kan vælge mellem et par forskellige. Dette lader dig skabe en karakter, der måske er lidt mere fokuseret på at bevæge sig hurtigt gennem byen eller en, der har fokus på at have virkelig meget liv. Du når dog at skaffe størstedelen af de her upgrades ved slutningen af spillet, så det er ikke de vigtigste beslutninger.

Det som fungerer godt i Prototype 2 er, at du får lov til at smadre alt du kan komme i nærheden af uden konsekvenser. Du kan kaste en bil mod den nærmeste fodgænger og det eneste, der sker er, at de andre begynder at flygte. Denne frihed gør, at du altid bare går all-in, når der skal kæmpes, da det ikke gør noget at biler, og tilfældige folk måske bliver ramt. Der er ingen karma-systemer, der skal holdes øje med eller noget.

Samtidig er det utrolig fedt at bevæge sig gennem byen, da du hurtigt kan få nogle upgrades, der giver dig endnu bedre mobilitet, så det ikke tager lang tid at spurte gennem byen. At du også kan løbe op ad bygninger, gør, at der er få steder, du ikke kan opholde dig i spillet, hvilket er fedt, da du så kan gå amok fra det højeste tårn, du finder.

Historien i Prototype 2 kan godt virke lidt fjollet, da Heller ofte optræder ret naivt, men dette kan dog godt forklares med, at han bare ser rødt og ikke tænker så meget over det, han laver. Historien er dog stadig spændende, da du aldrig kan være helt sikker på, hvem du kan stole på.

Alt i alt er Prototype 2 et fedt spil, der lægger op til så meget destruktion, at jeg ikke kunne andet end at føle mig underholdt.
Helt klart et spil, der kan anbefales!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s