Ratchet and Clank (2016)


Endnu et underholdende eventyr med alles yndlingslombax og favorit-robot!

Developer: Insomniac Games
Udgivelse: 20. april 2016
Anskaffelse: PS Store
Platform: Ps4

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af Ratchet & Clank, da det jo er baseret på filmen… baseret på spillet. Det lyder lige fjollet hver gang. Men jeg var helt klart ikke skuffet, men derimod lidt overrasket positivt, da spillet introducerede nogle nye elementer til mixet.

I spillet møder vi først Lombaxen Ratchet, der stræbere efter at blive en galaktisk ranger, men på trods af, at han gennemfører træningsbanen og føler sig klar, bliver han valgt fra. Samtidig et andet sted i universet bliver krigsrobotten Clank også valgt fra, da han er en knapt så intimiderende krigsrobot. Han stikker derfor af for at undgå at blive destrueret. Han hopper i en nødkapsel og styrter ned på samme planet, Ratchet befinder sig på. Herefter følger vi de to helte i deres kamp for at beskytte universet fra total ødelæggelse fra forskellige skurke.

Hvis du kender til Ratchet & Clank-serien, vil du helt klart nyde gensynet med de velkendte karakterer og våben. Jeg må indrømme, at jeg virkelig ofte grinte højlydt pga. dialogen. Det er ofte platte jokes, men de fungerer bare virkelig godt. Et godt eksempel på dette kan også findes ved våbnet Mr. Zurkon, der ofte fyrer one-liners som f.eks. kun at ville dræbe fjenderne en lille smule. Generelt er helt spillet lidt fjollet, men jeg synes personligt aldrig, det blev for meget.

Det meste af spillet går med at skyde fjender, bruge forskellige dingenoter for at åbne for nye dele af banerne, og nogle gange skal der løses puzzles med Clank. Gameplayet er varieret, så du burde ikke føle, at du laver det samme hele tiden. I forhold til dette kan du også flyve fra planet til planet, som du har lyst, så du kan altid vende tilbage, hvis du ikke gider at klare alle objectives på en bestemt planet lige med det samme.

Våbnene er også et af højdepunkterne ved Ratchet & Clank, da du får adgang til adskillige unikke våben gennem spillet. Nogle er helt klart mere brugbare end andre, men det er generelt bare sjovt at lege rundt med dem. Der er klassikere fra de tidligere spil, men også nye våben, så der er noget for både nye og gamle fans af serien. Alle dine våben tjener xp, når du skader med dem, hvilket er et genialt system, da dit favoritvåben hurtigt bliver endnu bedre. Samtidig kan dine våben opgraderes med raritanium, der findes rundt på banerne og som drops fra fjenderne.

En af de nye features er holo-kort, som du samler ved at finde booster-packs og enkelte kort som drops fra fjenderne. Disse er inddelt i sæt af tre hver, hvor et samlet sæt giver dig en bonus, som f.eks. at du tjener 5% flere bolte. Samtidig kan du læse informationer om holo-kortets indhold, hvilket f.eks. kan være informationer om specifikke karakterer. Selvom det er ret simpelt, er det alligevel sjovt at samle de forskellige kort.

Jeg må dog indrømme, at spillet føltes lidt kort på trods af, at jeg klarede alle optional objectives. Der er dog udfordringsspil, som fungerer som en slags new game+, hvor du beholder alle dine våben og deres lvls, mens fjenderne skader mere. Hvis din samling af holo-kort heller ikke er komplet, er der også replayability for dig ved udfordringsspil.

På trods af at det føles kort er det dog stadig en virkelig hyggelig oplevelse. Ratchet & Clank (2016) kan helt klart anbefales, både for gamle og nye fans af serien!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.