Oxenfree


Perfekt gys med et elegant dialog-system og interessante karakterer.

Developer: Night School Studio
Udgivelse: 15. januar 2016
Platform: iOS, Pc, Ps4, Xbox One.

Jeg må indrømme, at jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal anmelde Oxenfree. Jeg har lyst til at rose historien til skyerne, men hvis jeg skal forklare, hvorfor den er så vildt god, vil jeg ende med at spoile den. Du må altså bare tro mig, når jeg siger, at der er godt styr på fortællingen i Oxenfree. Den er spændende, overrasker, bruger klichéer, men den holdt mig fanget hele vejen igennem. Da jeg afsluttede spillet, sad jeg nærmest helt paf, fordi det havde været så vild en tur.

Jeg kan dog egentlig nævne starten af plottet. Hovedkarakteren Alex, er sammen med sin stedbror Jonas og vennen Ren taget ud for at feste og overnatte på en ø sammen med andre teenagere. På vej mod stranden nævner Ren en nær hule, hvor man med en radio kan opfange mærkelige lyde og nogle gange stemmer. Dette skal de da prøve, men de nøjes ikke bare med at høre små fesne lyde, og plottet accelerer hurtigt efter dette punkt.

I stedet for at komme mere ind på historien kan jeg forklare andre dele af Oxenfree, som bare fungerer virkelig godt. Radioen, som du bruger til at opfange lyde, skal du selv tune, så du står ofte og kører analogpinden fra side til side for at finde den rigtige frekvens. Selvom det virker som en lille detalje, gjorde det bare meget for spillet, da du selv fik lov til at opsøge det mærkelige. Det er dig, der vælger at tune ind på det uhyggelige og overnaturlige, ikke spillet der kaster et jump-scare ind i dit ansigt.

Et andet element, som bare fungerede virkelig godt, er dialog-systemet. Når karaktererne taler, dukker der talebobler op, og så kan du vælge dit svar eller undlade at tale. Det føles bare ret dynamisk, da din karakter faktisk kan afbryde samtaler, hvis du vælger dit svar med det samme, prompten dukker op. Det får samtalerne til at føles mere virkelige, hvilket også bliver hjulpet på vej af karaktererne.

Der er ikke mange karakterer i Oxenfree, men de få, der er, føles også som virkelige personer. De kan umiddelbart godt virke som klichéer fra typisk teenage gys, hvilket de uden tvivl også er, men det ændrer ikke på, at de i kombination med dialog-systemet føles mere virkelige. Samtidig lader dialog-systemet dig opføre dig på forskellige måder. Du kan vælge at være motiverende over for de andre, eller bare være et komplet røvhul, der ikke gider noget som helst. Det er fuldstændig op til dig selv, hvordan du vil opføre dig, og din opførsel kan endda have konsekvenser for historien.

Alt i alt er Oxenfree bare et virkelig gennemført spil. Jeg nød at tune radioen for at finde bestemte frekvenser, at afbryde samtaler med kyniske kommentarer og generelt bare interaktionen med de andre karakterer. Det tager 3-4 timer at gennemføre, men har en del replayability, så jeg kan anbefale det meget.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.