forma.8


Udforsk en spændende fremmed planet som en lille drone.

Developer: MixedBag Srl
Udgivelse: 23. februar 2017
Platform: iOS, Pc, Ps Vita, Ps4 & Wii U.

Jeg må indrømme, at jeg faktisk kørte lidt død i forma.8. Jeg fandt det virkelig fængende i begyndelsen, men hurtigt blev jeg væk uden at vide, hvor jeg skulle hen. Dette kombineret med din karakters sløve bevægelser gjorde, at jeg bare kedede mig ekstremt meget. Jeg kom dog over dette og fik faktisk en ret fed oplevelse ud af spillet.

Du spiller som en udforskningsdrone kaldet forma.8, som lander alene på en fremmed planet. Din mission er at finde en energikilde et sted på planeten, så du skal bare til at udforske alt, du kan. Historien er der ikke det største fokus på i spillet, da det primært bliver lagt over til spilleren. Der kan f.eks. ses spor efter gamle civilisationer på nogle af væggene i hulerne, så der er frihed til, at spilleren selv bruger sin fantasi her.

Jeg synes egentlig, det fungerede godt med den minimale historie, da spillet handler mere om at skabe bestemte stemninger i de mange områder. Følelsen af ensomhed hænger i hvert fald tungt over spillet og efter at have gennemført forma.8 er det en af de ting, jeg husker bedst.

Spillet er et metroidvania, så der skal udforskes, findes nye evner, backtrackes lidt for at bruge dem og generelt fungerede dette meget godt. Der var dog en håndfuld gange, hvor jeg virkelig sad fast uden at vide, hvor jeg skulle hen, om jeg manglede en bestemt evne for at komme videre, eller hvad jeg skulle gøre. Det blev ærlig talt bare frustrerende, ikke mindst fordi forma.8 bevæger sig virkelig sløvt.

Du er udstyret med en lille raket, så du kan flyve rundt, men styringen føles meget floaty, da du nærmest glider gennem luften. Hvis du sætter farten helt op og slipper analog-pinden, glider forma.8 også bare videre gennem luften i et godt stykke. Dette føles virkelig fedt i starten, når man glider rundt om hjørner, undviger fjender og andre fede ting.

Det kan dog hurtigt gå fra sjovt til frusterende, da det er sektioner med tætte hjørner, hvor du ofte bare ender med at bounce fra væg til væg eller nærmest enemy-spam, hvor du bliver beskudt og angrebet fra samtlige sider. Så fungerer det ikke at have så floaty en styring. Du får dog adgang til nogle movement-baserede evner senere, men det gjorde det ofte bare endnu værre.

Du kan dog godt forsvare dig mod fjenderne, og en af de evner, du samler op, er en slags skjold, du kan skubbe fjender væk med. Derudover får du f.eks. også en bombe, som du kan smide efter dig, hvorefter den hænger i luften, indtil den sprænger. Hvis du kombinerer disse to, kan du bruge bomben som en slags granat og sigte efter fjenderne. Igen kan styringen dog være et problem, da jeg i hvert fald ofte gled forbi bomben så hurtigt, at jeg ikke kunne nå at sigte. Til sidst i forma.8 undgik jeg ofte bare fjenderne, fordi jeg synes, det blev så kedeligt at kæmpe mod dem.

En af de ting som holdt mig fanget var dog også spillets hemmeligheder. Der er en række forskellige ting i spillet som enten kræver, at du bare udforsker eller, at du smider en ekstra indsats ind for at løse en slags gåde. De var dog alle tilpas diskrete, så det var en fryd at bruge tid på.

Noget jeg dog også skal nævne, er nogle ekstremt trælse og kedelige dele i spillet, som virkelig skubber grænsen for at trække spilletiden ud. Jeg tænker specifikt på de dele, hvor man skal bevæge et andet objekt/dyr for at bruge dem til at komme videre. I den ene skal man transportere dyret op af tre elevatorer i træk, hvor knappen til at aktivere disse er placeret et stykke væk. Så først skal du over til elevatoren for at lokke dyret derover, så tilbage til knappen, så tilbage til dyret, så til næste knap og repeat.

Det blev så kedeligt, at jeg nærmest faldt i søvn. Det blev også bare irriterende, når dyret eller objektet ikke ville gøre det, jeg skulle have det til. Jeg kan godt lide ideen ved disse områder, men udførelen er virkelig ringe.

Alt i alt er forma.8 dog et ret hyggeligt spil. Hvis du kører død ligesom mig, vil jeg anbefale dig at give det en chance mere, da det virkelig har noget specielt at byde på. Fed stemning, interessante ideer og en række gode hemmeligheder gør i hvert fald, at jeg vil anbefale spillet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.