PostKnight


Hyggeligt spil du kan spille i få minutter eller adskillige timer.

Developer: Kurechii
Udgivelse: 9. februar 2017
Platform: Android & iOS

I PostKnight er du, som titlen antyder, et postbud, der samtidig er en ridder. Udover en taske til breve og pakker er du derfor udstyret med rustning, sværd, skjold og magiske potions. Det er et sjovt koncept, som jeg først syntes lød ret skævt, men det fungerer virkelig godt, når man først dykker ned i PostKnights verden.

Spillet lægger stille og roligt ud, hvorefter det begynder at åbne sig mere og mere op. Det har et virkelig godt tempo, og jeg følte aldrig, at jeg blev overvældet af spillets mange forskellige dele, men derimod var det fedt at konstant få adgang til nye features. Samtidig med, at der bliver åbnet op for mere, bliver der også lagt meget op til, at du selv bestemmer, hvad du vil fokusere på i spillet.

Dette er du dog næsten også nødt til, for hvis du prøver at lave alt, hvad spillet byder på samtidig, vil du nok hurtigt køre død, fordi det enten bliver trivielt, eller du ikke rigtig får skabt nogen progress. Det er derfor et spil, hvor det er lidt bedre at lave en plan og så følge den lidt mere fast. Dette er dog på ingen måder et krav, men jeg kunne selv mærke, at jeg nød spillet meget mere, når jeg gav mig selv et enkelt bestemt mål og så opnåede det.

Før jeg kommer ind på de mange forskellige features, må jeg nok hellere forklare historien, samt hvad spillet egentlig går ud på. Som PostKnight skal du først vise for akademiet, at du egner dig til at være en del af det. Dette gør du ved at levere post ud på ruter, hvor din karakter bevæger sig fra venstre mod højre gennem landskabet. Der dukker dog fjender op, og kamp foregår helt automatisk, hvor din ridder svinger sværdet og muligvis bliver slået lidt tilbage.

Du kan dog påvirke din ridders færd gennem tre forskellige skills; charge, block og din healing potion. Charge sender din ridder hurtigt fremad i et angreb, block fungerer sammen med skjoldet og blokerer angreb, og din healing potion giver dig en god del hp tilbage samt en bonus effekt, der afhænger af, hvilken potion du bruger.

Udover valg af potion kan du dog også vælge mellem forskellige skills til charge og block, og disse er faktisk overraskende forskellige. Nogle af dem er tydeligt stærkere end andre, men de er alle med til at skabe et spil, hvor frihed bliver understreget ved, at du får helt frie tøjler til at lave et build, som du helt selv vil have det.

Du kan nemlig kombinere dine skills med din rustning og våben for at lave et build, der fungerer i fuld synergy med bonus-effekterne. Jeg fandt dette system ekstremt spændende, fordi der konstant opstod nye muligheder for at kombinere forskellige ting for at skabe den her synergy, som gør din karakter væsentligt stærkere.

Nu kan vi vende tilbage til de mange features, selvom jeg allerede har været lidt inde over gear og builds. Som PostKnight bevæger du dig rundt til forskellige regioner, hvor du gennemfører en række stier på en rute, hvorefter du kommer videre i historien samt åbner for adgang til den rute. Jeg blev ærlig talt ret fanget af historien på trods af, hvor simpel den ofte var. Man støder på en række spændende karakterer, hvoraf en række af disse optræder senere i spillet, så det føles som om alting bliver forbundet på den helt rigtige måde.

Tilbage på sporet! Når du har åbnet for de her ruter, kan du til hver tid tage en tur gennem dem igen for at skaffe ekstra guld, xp og ressourcer, hvilket er lækkert, fordi du så altid vil have noget at lave i spillet. Du kan aldrig løbe tør for noget at lave i PostKnight, medmindre vi snakker om, at du har fået opgraderet alting, og derfor føler dig færdig med spillet.

Der er dog også deliveries, fire stier pr. region hvor du skal levere pakker for at få PostKnight tokens, der kan bruges til at stige i rang. Du starter i rang C-9, hvorefter du går til C-8, og hele vejen til S-1, der lige pt. er den højeste rang. Dine deliveries bliver sværere, jo højere rang du får, og disse går også fra rang C til S. Ved deliveries går der dog noget tid, før de refresher, så her skal du enten vente lidt for fire nye, eller bruge premium currency / se en reklame for et refresh.

Generelt er spillet ret godt, når det gælder premium currency og den slags. Der er nogle premium ting i spillet, som giver en god bonus, men koster ret mange gems. Jeg synes dog, at jeg konstant får gems for forskellige ting i spillet, så det føles ret fair. Når du gennemfører deliveries, får du f.eks. altid en chest, som til tider indeholder en gem.

Derudover er der også quests, hvor du skal dræbe et bestemt antal af en type fjender, hvilket også giver en chest og dermed ofte en gem. Som du nok allerede kan mærke, så er der masser at lave i PostKnight.

Det er netop dette, jeg virkelig elsker ved spillet, samt gør, at jeg har brugt så lang tid på det. Jeg kan sætte mig ned og spille i et par minutter, gennemføre et par deliveries og føle, at jeg har nået at lave progress. Men jeg kan også sætte mig ned og spille konstant i adskillige timer uden at føle, at jeg på noget tidspunkt sidder fast.

Oftest tog jeg mig af deliveries for at få PostKnight tokens, så jeg kunne stige i rang, og så var det enten ruter for at skaffe ressourcer, så jeg kunne opgradere mit gear eller quests for at skaffe chests og gems. De fleste gange, når jeg følte, at jeg var nået gennem det, så var der nye deliveries klar eller noget andet, der var refreshed. De har ramt det så godt med de forskellige timere, hvilket er dejligt at se, når der oftest bliver skruet helt op på den front, så man skal vente i flere dage på at kunne lave mere i sit spil.

Nu nævnte jeg, at man kan opgradere sit gear, og dette foregår ved de forskellige regioners blacksmiths. Du skal bruge en del guld, forskellige regionale ressourcer, men når du får et stykke gear op på fem stjerner åbnes der op for en bonus-effekt, som f.eks. at du skader 15% mere.

Nogle af de mange stykker gear har dog nogle effekter, som gør dem meget stærkere end de andre, men på trods af dette, føles det ikke, som om det kun er disse, der er brugbare. Du kan sagtens lave andre builds, som også vil fungere. Det er helt op til dig.

Hver rustning er forresten kombineret med et våben for at udgøre et set med en set-bonus, så du i alt kan få fem bonus-effekter, hvis du har et fuldt fem-stjernet set på. Når du kommer længere hen i spillet, kan det dog bedre betale sig at kombinere på kryds og tværs for at få enkelte stærkere effekter på. En detalje ved en række af de her sets er, at du får adgang til et par stykker gear gennem historien, men ellers skal du købe resten ved en merchant i den specifikke region.

Ofte er det let nok at købe disse, da det er lidt ressourcer og guld, men ved nogle af de senere regioner bliver det lidt mere besværligt, da de ofte kræver bestemte ting, som du også skal købe fra den her merchant. Så først skal du være heldig, at den her merchants roterende stock indeholder den ting, du skal bruge, hvorefter du skal være heldig, at han får det stykke gear, du skal bruge. Du kan dog igen bruge premium currency eller se en reklame for at refreshe deres stock.

På den ene side irriterede denne del mig lidt, fordi det krævede lidt ekstra ventetid, før jeg fik skaffet det gear, jeg gerne ville have, men samtidig er det et spil, som du sagtens kan spille over flere uger og dermed automatisk få refreshed deres stock. Det er altså ikke et problem, medmindre man er lige så utålmodig, som jeg til tider kan være med den slags.

Jeg nævnte spændende karakterer tidligere, og der er faktisk også noget gameplay ved disse, da du kan styrke dit venskab/forhold med en række af de piger, du møder i de forskellige regioner. Når I bliver venner begynder de også at give dig gaver. Systemet er dog også ret fedt her, da du muligvis skal til at gætte dig lidt frem med hvilke gaver, du giver tilbage for at styrke forholdet.

En del af den loot du skaffer, når du bekæmper fjender, er forskellige gaver, og hver pige har sin helt egen personlighed og vil derfor holde mere af nogle ting end andre. Hvis du vælger helt rigtigt, får du et stort boost, mens du modsat mister en god del, hvis du vælger helt forkert. En lille fed ekstra detalje er, når du får dem op på max hjerter, for så begynder de at hinte mod en større gave, de ville elske. Når de modtager denne, får du åbnet for et billede af din PostKnight og pigen, der har en hyggelig dag sammen. En lille belønning, men det hele værd.

Nu får jeg det til at lyde, som om de bare kræver bestemte ting, men sådan er det ikke. Den første pige nævner f.eks., at hun elsker honning fra en bestemt region i PostKnights verden, og så skal du selv lægge to og to sammen, når du støder på netop den her gave på et tidspunkt. Det er lidt vagt, meget lidt vagt…  men stadig nok til at det føles fedt, når du selv lige regner det ud.

Og nu til en anden af mine yndlingsdele ved PostKnight, selve posten. Det lyder sikkert virkelig fjollet, men den store mængde post du støder på, afslører så meget omkring spillets verden, og det sker bare på den helt rigtige måde. Når du starter et delivery, får du først en lille beskrivelse af pakken, og til sidst, når du leverer den, får du lidt dialog fra modtageren. De kunne sagtens have lavet dette til standard svar, som bare blev uinteressante i længden men nej, det er faktisk virkelig velskrevet og interessant.

Det er helt ufatteligt, hvor meget information, der faktisk kan komme ud af en enkelt levering. Jeg sidder i hvert fald og læser spændt med i stedet for at skippe dialogen, som jeg oftest gør, når det gælder den slags. Jeg kan i hvert fald kun give Kurechii credit for at vise, hvordan et spil-univers kan foldes ud gennem noget så simpelt som en kort beskrivelse og 4-5 stykker dialog. Det er bare imponerende.

Et eksempel kan være et enhjørningehorn. Ud fra dette ved vi nu, at der findes enhjørninge, og at deres horne sælges. Vi ved ikke, om det er lovligt eller ulovligt endnu, men den karakter, der modtager pakken, snakker ikke meget andet end nogle få ord, før hun sprinter væk. Hun så ret suspekt ud, og ærlig talt lignede hun lidt en af de fjender, du har tævet mange af indtil videre. Der er altså stor sandsynlighed for, at den pakke du lige har leveret skal bruges til mørk magi.

Dette lægger også op til et spørgsmål om, hvorvidt PostKnights faktisk har styr på det etiske ved deres job. Selvfølgelig skal posten ud, men hvad nu hvis posten bliver brugt til onde formål? Er det så deres pligt at aflevere pakken? Og hvis modtageren viser sig at være ond, skal din PostKnight så slå vedkommende ned med sit sværd med det samme. Jeg finder det her univers så ekstremt fascinerende, og jeg vil elske at finde ud af mere.

Nu hvor jeg sidder og drømmer mig væk i PostKnights univers, glemte jeg næsten helt at komme ind på en af de features, som nok får dig til at vende tilbage til PostKnight, når du er færdig med historien, har nået max rang osv. Divisions er en slags konkurrence mellem tre forskellige grupper, hvor du donerer specifikke objekter for at hæve din personlige score samt gruppens score. Dette er inddelt i sæsoner, der hver varer en uge, og alle kan få en belønning ved at deltage, det er ikke kun vinderne, der får noget.

Selvom det er ret simpelt, så kan jeg sagtens se mig selv vende tilbage til PostKnight for at grinde en række ressourcer for at donere dem til Divisions. Det er en sjov feature, der kan være med til at holde spillet kørende endnu længere tid, end jeg havde forventet.

Alt i alt er PostKnight et virkelig perfekt mobilspil, og jeg kan anbefale det ekstremt meget. Jeg er ret forelsket i det og har bare lyst til at spille mere. Det er derfor super fedt at divisions-delen eksisterer, så jeg netop har en grund til at spille videre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.