What Remains of Edith Finch


Foruroligende udforskning af en forbandet families minder.

Developer: Giant Sparrow
Udgivelse: 25. april 2017
Platform: Pc, Ps4 & Xbox One

I What Remains of Edith Finch styrer du Edith, der er vendt tilbage til familiens store og spøjse hus. Her skal du undersøge, hvad der er sket med de forskellige familiemedlemmer ved at interagere med deres efterladte minder i form af f.eks. dagbøger, breve eller lignende.

Hver af disse minder ændrer dit perspektiv til det pågældende familiemedlem, hvorefter du gennemgår en fortolkning af det, der beskrives i teksten. Hver af disse har dog forbindelse til hvordan familiemedlemmet døde, hvilket er, hvor spillet bliver ret foruroligende.

Der er ikke noget hygge at finde i What Remains of Edith Finch, men i stedet håbløshed og uhygge. De kæmper alle mod den her familieforbandelse, men kan ikke slippe væk på nogen måder. Det er samtidig også bare sørgmodigt, og selvom jeg virkelig synes, det er et godt spil, så kommer jeg næppe til at spille det igennem igen. Jeg har ikke lyst til at gennemgå så ulykkelige historier, som nogle af dem er, en gang til.

Det, som spillet gør ekstremt godt, er dog at overraske, hvilket det formår at gøre konstant. Jeg vil i hvert fald påstå, at man på ingen måder kan forudse, hvad der vil ske i en række af minderne, da det er så specielt og unikt. Der bliver fuldstændig leget med dine forventninger.

Samtidig er det fedt, at minderne bliver fortalt, så der er plads til fortolkning, da der ved nogle af dem gives ekstra meget plads til spekulation. Andre er mere lige til, men de er alle sammen virkelig spændende og interessante. Samtidig hænger der konstant spørgsmålet om, hvorvidt der faktisk er en forbandelse, eller familien bare er enten uheldige eller uansvarlige.

What Remains of Edith Finch formåede også at levere et par ordentlige mavepustere, da nogle af familiemedlemmerne, man følger, er børn, hvor du jo så oplever deres tragiske død. Især den ene, hvor det er en lille tumling, ramte mig rimelig hårdt, da jeg netop har min egen lille fyr, der var på samme størrelse. Hele spillet er fyldt med tragiske begivenheder, men lige netop dem med børnene slog mig rimelig meget ud.

Alt i alt er What Remains of Edith Finch et virkelig godt spil, men jeg blev ret meget efterladt med en melankolsk følelse i brystet. Historien er sørgmodig, foruroligende, og jeg føler med hele Finch-familien og ville ønske, at spillet lod spilleren redde folk i stedet for, hvis jeg skal være helt ærlig. Flere af historierne er bare virkelig triste. Dette skal man virkelig være opmærksom på, for spillet er på ingen måder et feel-good spil, men i stedet det stik modsatte. Det kan dog stadig anbefales virkelig meget.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.