MarvelWatch! Avengers: Infinity War

Så er det endelig blevet tid til kulminationen af så mange af de foregående begivenheder i Marvel Cinematic Universe. Vi har før set glimt af Thanos, fået afsløret at flere angreb har været på hans ordrer samtidig med, vi har fået kendskab til de forskellige Infinity Stones.

Det bliver bare federe jo mere, jeg tænker over det. Elementer tilbage fra Captain America: The First Avenger og delvist Thor gennem en post credits-scene har nu en væsentlig rolle, da grundlaget for Infinity War allerede begyndte at blive skabt der.

De forskellige Infinity stones er nemlig:

 • Space Stone = Tesseract
 • Mind Stone = Lokes scepter
 • Reality Stone = Aether
 • Power Stone = Orb
 • Time Stone = Eye of Agamotto
 • Soul Stone = ?

Thanos vil gerne have fat i disse, så han kan blive det stærkeste væsen i hele galaksen, universet og egentlig bare overalt. Der er ingen grænser for, hvor langt han han række, hvis han får fat i alle seks sten. Spoiler! Det gør han, og det får nogle virkelig grumme konsekvenser. I en ret følelsesladet og til dels overraskende/chokerende scene bliver halvdelen af livet i universet pludselig forvandlet til støv. Normalt er det et aktivt valgt at sidde og vente på post credits scenen, men denne gang sad det meste af salen med kæben på gulvet. Filmen slutter jo med at skurken får, hvad han vil have!? Og ikke på en Civil War-agtig måde, hvor Avengers er lidt uvenner, men på en “Halvdelen af jordens superhelte er blevet til støv, wtf!?”-måde.

Den efterlod mig derfor også i et lidt akavet humør, fordi den vitterligt føles uafsluttet. Det kan virkelig ikke passe, at Thanos vinder, men hvordan i alverden vil de fikse et problem, som det her?! Nu kommer Endgame snart, og så finder vi da forhåbentlig ud af det.

Infinity War er forresten den første film i Marvel Cinematic Universe, hvor jeg vil sige, at man næsten skal have set de fleste, hvis ikke alle de foregående film. Der er så mange referencer til de forskellige film og mange små kommentarer, der giver ekstra god mening, når man har de andre film in mente. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg havde set alle de andre film for nylig, så jeg var helt med på, hvad der foregik.

Dette gælder forresten fra starten af, hvor vi befinder os ombord på rumskibet fyldt med asgardians, eller det er sådan set fyldt med døde asgardians, mens Thanos med to af sine børn er klar til at tæve Thor, Loke, Hulk og Heimdal for at få fat i tesseract.

Det ender ikke særlig godt, for Loke ofrer sig for Thor, Heimdal ofrer sig for Hulk og får sendt ham til jorden, mens Thor ender med at blive skudt ud i rummet, hvor han driver rundt i lidt tid.

Der er dog en ret fed scene, hvor Hulk og Thanos kæmper, hvilket sådan set mere er Hulk, der overrasker Thanos med nogle slag, hvorefter vi ser, at Thanos er hurtigere og stærkere end Hulk. Ingen Hulk smash her, men i stedet Hulk smashed. Det er samtidig ret genialt, for hvis man tænker på Age of Ultron og Hulk mod Hulkbuster, så ved vi, at Hulk er en af de stærkeste og mest ustoppelige helte på jorden. Når han så bare får tæv på et øjeblik, så ved vi, at Thanos er the real deal.

Men ja, Hulk sendes til jorden, hvor han crashlander midt i Doctor Stranges opgang. Han er rimelig forvirret, men efter de har hentet Tony Stark, begynder han at forklare situationen. Her bliver vi forresten mindet om, at Bruce Banner jo har været væk i et godt stykke tid, for han spørger Stark, om hvorfor han ikke bare ringer til Captain America. Han forsvandt jo efter Age of Ultron, så han har misset ekstremt meget.

Dette er samtidig smart, for Bruce Banner kommer lidt til at fungere som en hjælp til dem, der ikke lige kan huske alt, der er sket i de tidligere film. Han stiller nogle gode spørgsmål og minder os samtidig om hvor meget, der er forandret. Jeg elsker f.eks. hans kommentar til, at de nu har fået både en Ant-Man og en Spider-Man.

Mens Bruce Banner, Doctor Strange og Tony Stark står og diskuterer, kan de dog høre skrigen ude fra gaden af. Det er så bare lige Thanos, der siger hej ved at have sendt to af sine børn ned efter Eye of Agamotto/Time Stone.

De her forskellige børn af Thanos er forresten ret fede, da de har hver deres speciale og kampstil. De to, vi møder her, er en stor stærk fyr med en klo på en kæde samt en lille fyr, der er ekstremt god til magi. Et virkelig genialt makkerpar, der giver dem kamp til stregen. Spider-Man joiner forresten kampen her.

Til sidst bliver Doctor Strange beamet up i deres rumskib med Spider-Man på slæb og Iron Man lige i hælene. Bruce Banner finder telefonen og får ringet til Captain America, som straks svarer og nu er en stor del af holdet samlet igen. Lige med undtagelse af Scarlet Witch og Vision, der prøver at have et forhold sammen. Når de har tid altså.

De bliver dog angrebet af to andre af Thanos’ børn og får rimelig meget tæv. Det er derfor godt, at Captain America og holdet kan komme ind og redde dem.

Siden Thanos gerne vil have Mind Stone, der sidder fast i panden på Vision, skal de prøve at finde ud af, hvad de kan gøre. Det ender med en plan om at fjerne stenen og håbe på, at der bliver efterladt nok bevidsthed/personlighed til, at Vision stadig vil være sig selv.

Det eneste sted, hvor de kan udføre så avanceret en operation, er dog i Wakanda, så de flyver straks derover for at få hjælp af Black Panther og især hans søster, Shuri. De er også ret flinke, så de giver Bucky en ny arm, og så er han også en del af holdet, hvorefter de gør klar til at beskytte Vision under hans operation.

Det bliver en ret storslået kamp her, for Thanos kommer ikke uden forstærkninger, hvilket her består af en kæmpe hær af aggressive monstre, der bare flår alt i stykker og kæmper til det sidste. Selvom der er en god del helte samlet, får de ærlig talt rimelig meget tæv, fordi der simpelthen bare er så mange modstandere.

Nu er vi dog nødt til at springe lidt tilbage, for der sker simpelthen så meget i filmen. Husker du, at Thor blev skudt ud i rummet? Før det skete, blev der sendt et nødsignal ud, som Guardians of the Galaxy opfangede og valgte at undersøge. Her opdager de Thor, som straks vil afsted igen for at få skabt et nyt våben, der kan hamle op med Thanos. Rocket og Groot joiner ham, mens resten af GoG-holdet tager afsted til Knowhere for at forhindre Thanos i at få fat i Reality Stone.

Thor får skabt et nyt våben ved hjælp af dværgen Eitri, og så er han straks på vej til Wakanda med Rocket og Groot for at kæmpe. Imens ankommer det halve GoG-hold til Knowhere, hvor Thanos fanger dem i et baghold og kidnapper Gamora. Han afpresser hende ved at torturere hendes søster, Nebula, og til sidst afslører hun, hvor han kan få fat i Soul Stone.

Husker du tilbage i Captain America: The First Avenger, da Tesseracten beamede Red Skull ud i rummet. Nu ser vi, hvad der skete med ham, for han er blevet sat til at vogte over Soul Stone, eller han virker mere som en slags tour guide, der forklarer spillereglerne for andre. Det viser sig dog, at man skal ofre noget, man virkelig elsker for at få fat i den, og Gamora dør nærmest af grin, fordi hun mener, at Thanos aldrig har elsket noget. Hun holder dog op, da hun opdager at Thanos ser ret trist ud, og det går op for hende, at han faktisk elsker hende. Hun bliver kylet ud fra skrænten, og Thanos vågner op med endnu en Infinity stone.

Og her skal vi lige holde en pause, for det er simpelthen så plat, at de prøver at give Thanos en dybere karakter gennem dette. Han er en stor tyran, der ikke har noget imod at slå alt ihjel, hans højeste ønske er, at slå halvdelen af universet ihjel, og pludselig skal vi se ham med et par tårer og have ondt af ham. Bare nej! Han er totalt langt ude! Efter at have en så god skurk som Killmonger virker Thanos meget ensporet, og en enkelt scene som den her giver virkelig ikke ekstra points. Pause slut.

Så vender vi tilbage til Thanos skib, hvor Nebula er sluppet fri, og hun aftaler at mødes med det halve GoG-hold på Titan, Thanos’ hjemplanet. Her er vi nødt til at springe i tid og sted igen, for vi skal tilbage til Doctor Strange, Iron Man og Spider-Man på vej gennem rummet ombord på et fremmed rumskib. De er oppe mod den store onde magiker, og de ender med at overvinde ham på en ret smart måde.

Jeg skal dog lige indskyde, at jeg igen virkelig hader Spider-Mans kommentar her, for han spørger, om de har set den her gamle film Aliens, da hans plan er at suge den onde fyr ud i rummet. Det føles bare som en virkelig akavet, når han er så cool ude på sine egne eventyr. Hvis de vil vise, at han er meget yngre, så find en bedre metode!

Deres plan lykkedes, men de kan ikke rigtig styre skibet. Det er dog på vej til Titan, så efter en kort konflikt med GoG-holdet teamer de op i kampen mod Thanos. Der er dog brug for en god plan, for Doctor Strange bruger sine kræfter til at tjekke fremtiden, og han opdager, at de taber i alle scenarier med undtagelse af et. Tid til at have en knivskarp plan.

Denne scene indeholder også et af de sjoveste aspekter ved Infinity War. Når de store egoer clasher, hvilket især sker, når Doctor Strange, Star-Lord og Iron Man støder på hinanden og konstant prøver at overgå hinanden eller generelt bare genere hinanden. Generelt er humoren ret spot on, og der er mange sjove scener.

Da Thanos ankommer følger de en virkelig god plan, men lige da de er ved at hive Infinity Gauntlet af ham, opdager Star-Lord, at Gamora er død, så han slår Thanos, der går helt amok, og det er kun rent held, at de ikke bliver pulveriseret. Men så har Thanos bare endnu en Infinity Stone, åh nej! Han siger farvel og smutter tilbage til jorden, mens vores helte prøver at komme sig oven på angrebet.

Nu hopper vi tilbage til Wakanda, hvor Thor ankommer sammen med Groot og Rocket. Thor går straks i gang med at svinge sin nye økse og den flyver bare frem og tilbage, mens den giver alt omkring sig stød. Mjølner 2.0 er rimelig sej.

Samtidig begynder Groot og Rocket at angribe alt de kan, og vi får en ret god scene, da Rocket støder på Bucky og først spørger, hvor meget han skal have for sit våben. Da han svarer, at det ikke er til salg, spørger Rocket så, hvor meget han skal have for armen. Det er så simpel en joke, men timingen er genial, og det viser bare, hvor spøjs Rocket er til tider.

Scarlet Witch er sat på Vision-duty, men da det stadig går skidt på slagmarken, hopper hun ned og hjælper dem. Det viser sig dog at være en dum ide, for straks dukker nogle skurke op og er klar til at stjæle Vision. Shuri får dog stoppet operationen, og så er han klar til at give igen. Endnu en gang skal hele holdet reddes, men denne gang bliver det for svært.

Thanos dukker op, og alle heltene prøver at stoppe ham med mere eller mindre succes. Nogle af dem bliver bare viftet til siden, mens andre i et kort øjeblik virker til muligvis at kunne stoppe Thanos. Det hjælper dog ikke, og Thanos river Mind Stone ud af Visions pande, plopper den ned i Infinity Gauntlet og vupti, så er han det stærkeste væsen i universet, og kan endelig udføre sin plan. Halvdelen af galaksens liv forsvinder med et knips fra hans fingre.

Det positive

 • Ego-clash mellem Doctor Strange, Tony Stark og Peter Quill
 • Thor der vækker en stjerne til live for at skabe et nyt våben
 • Hulk der skriger “NEJ!” til Bruce Banners bøn om at komme frem

Jeg har nævnt, at Infinity War efterlod mig i et lidt akavet humør, og det samme gælder at skulle placere den på ranglisten. Den indeholder så ekstremt meget, at det er svært at virkelig komme ind på det hele. Gennemgangen af plottet viser f.eks. også, hvor mange forskellige steder, karakterer og tråde man følger. Det er helt vildt.

Men først og fremmest er jeg glad for at have genset filmen efter at have set Thor: Ragnarok. Nu giver de mange scener med Banner/Hulk pludselig mening, og samtidig følger de op på nogle spændende aspekter, der egentlig blev introduceret i Thor: Ragnarok.

I The Avengers fandt vi jo ud af, at Bruce Banner faktisk havde mere kontrol over sin transformation end først forventet. Han forvandler sig jo direkte til et næveslag i snotten på en leviathan.

I Thor: Ragnarok ser vi en Hulk, der ikke gider Banner, og det bliver ekstremt tydeligt, at Hulk ikke bare er en sur grøn buff udgave af Banner, men faktisk et væsen med sin egen personlighed og sine egne minder. Dette bliver der fulgt op på i Infinity War, hvor Banner og Hulk ofte diskuterer, fordi Hulk ikke gider at kæmpe. Det bliver spændende at se, om Hulk og Banner bliver bedre venner over de næste film.

Udover Thor: Ragnarok, så har jeg også virkelig overvejet noget andet, men stadig relateret. Kan Infinity War stå på egne ben eller bliver den gjort markant bedre, fordi den har så mange andre film at stå på skuldrene af?

Selvfølgelig er det altid en fordel at have set de tidligere film, så man er blevet introduceret til karakterer, steder og alt den slags, men jeg synes virkelig at Infinity War springer direkte ud i det. Filmen starter jo f.eks. direkte efter Thor: Ragnaroks slutning, så hvis du ikke har set lige netop den, er du muligvis en kende forvirret.

Hvorfor mangler Thor et øje?
Hvad laver de på et… rumskib?
Hvorfor er Hulk der også?
Er Loke god nu?

Hvis du ser The Avengers uden at have set de foregående film vil du stadig få en virkelig god oplevelse og karakternes roller på Avengers-holdet bliver jo netop også introduceret så filmen hjælper én ret meget på vej.

Infinity War starter hårdt ud, så hvis du allerede føler dig tabt i starten, bliver det næppe bedre. Men er det ikke fair nok, at filmen forventer, at du har set de foregående film, når det vitterligt er kulminationen af så mange plot-tråde?

Svaret er nemt, jo. Det er helt fair, men det gør det også virkelig svært at placere den på ranglisten. Det var i forvejen en svær beslutning, fordi det føles så uafsluttet, hvilket det jo også til dels er. Vi får jo først slutningen i Avengers: Endgame så tja, jeg er spændt. Ikke mindst på at se, hvordan den holder sig op mod Infinity War.

Men nu må vi hellere se, hvor den lander. Den springer let over The Avengers, og jeg synes også, den kan træde over Ant-Man samt kravle over Captain America: Civil War. Det er dog her, at problemet opstår, for jeg ved ikke om jeg vil placere Infinity War over Thor: Ragnarok.

Thor: Ragnarok havde lidt af det hele på trods af sit spøjse genre-mix, mens Infinity War bød på lidt af det samme, men med meget andet og anderledes. Jeg synes stadig, det var fesent med et forsøg på at skabe empati for Thanos, men hans børn var virkelig geniale og skabte nogle fede kampscener, fordi de alle var ret så uforudsigelige. Humoren var også virkelig genial som f.eks. Peter Quill, der gør sin stemme dybere for at virke mere maskulin, efter Thor er kommet ombord. Eller som når Tony Stark siger, at Jorden er lukket i dag, så rumvæsnerne skal smutte igen.

Filmen er fyldt med så mange gode øjeblikke, der skaber så mange nye spørgsmål og besvarer en god del andre i Marvel Cinematic Universe, men jeg tror ikke, at jeg kan placere filmen højere, fordi den vitterligt ikke føles afsluttet. At halvdelen af livet i universet bliver til støv føles ikke som en rigtig afslutning.

Jeg er derfor nødt til at placere Infinity War på en 7. plads lige under Thor: Ragnarok og over Captain America: Civil War. Jeg overvejer dog meget at forbeholde mig retten til at ændre på dens placering, når jeg har set Endgame.

Endgame bliver jo en fortsættelse af historien, men hvis den gør det på en måde, så det i stedet føles som en 4-5 timer lang film, vil det muligvis være mere fair at give det en samlet placering. Infinity War har i hvert fald lidt svært ved at stå på egne ben, så jeg glæder mig til at se, hvorvidt den ender med at læne sig mere op af alle de foregående film eller Endgame.

Ranglisten

 1. Guardians of the Galaxy Vol. 2
 2. Guardians of the Galaxy
 3. Spider-Man: Homecoming
 4. Black Panther
 5. Iron Man 3
 6. Thor: Ragnarok
 7. The Avengers: Infinity War
 8. Captain America: Civil War
 9. Ant-Man
 10. The Avengers
 11. Captain America: The Winter Soldier
 12. Doctor Strange
 13. Iron Man
 14. Captain America: The First Avenger
 15. The Avengers: Age of Ultron
 16. Thor: The Dark World
 17. Thor
 18. Iron Man 2

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.