Final Fantasy I

Jeg var faktisk lidt bange for at spille det første Final Fantasy. Ikke at jeg forventede, det var ringe eller noget i den retning, men jeg frygtede, at det ville føles lidt outdated og ret akavet at spille. Det var dog det komplet modsatte og var en totalt fryd at spille. Fra start til slut var det bare ren underholdning.

Jeg havde et par frustrerende øjeblikke, men hvad er et spil uden at have et par af den slags. Samtidig var det ofte mig, der var lidt dum, som f.eks. at gå ind i en dungeon uden at have full hp/mp og den slags fjollede ting. Det kommer jeg ikke til at glemme foreløbig.

Men for at være ærlig overraskede spillet mig faktisk virkelig meget. Der var så mange fede features ved spillet, at jeg ikke skænkede dets alder nogen tanke, hvilket faktisk er lidt sjovt for der er nogle ret markante “mangler” i forhold til moderne game design.

For det første er den primære overordnede historie i spillet ret fesen. Du vælger en række karakterer, men de føles ikke unikke på nogen måder. *Banker på klokke* SIG VELKOMMEN TIL KNIGHT #22, NINJA #12, #WHITE WIZARD #42 OG BLACK WIZZZZZZZZZZZAAAARD #1. Min ene karakter hed blank, hvilket, jeg synes, illustrerer spillets hovedpersoner ret godt.

De historier, du støder på rundt omkring i verdenen, er dog virkelig spændende, og det var interessant at se, hvordan alting hang sammen på forskellige måder. Objekter du skaffede et sted skulle bruges et helt andet, og en god del af tiden var der en god grund til dette.

Hvis vi ser på kamp-systemet er det ret simpelt, men der var stadig flere ting, jeg først opdagede, da jeg næsten havde gennemført spillet. F.eks. er der noget gear, som kan bruges som items i kampe, hvorved de så caster forskelligt magi. Så det at løbe tør for MP gjorde pludselig ikke så meget, når bare man havde et stykke gear med den slags effekter.

Måden, man kommer rundt i verdenen på, er også bare genial, og hver gang, man åbner for et nyt fartøj, er det som en kompakt juleaften,, hvor man skriger ved tanken om, hvor man nu kan tage hen. “Mor den der flod der, jeg kan, den flod der, nu kan jeg komme derover MOR MOR, SE!”. Det føles som et stykke tid siden, hvor jeg har siddet og været så hype over noget så “trivielt” som et fartøj.

Jeg ved ikke, om jeg har så meget mere at sige om Final Fantasy I andet end, at det holder totalt, og at det kan anbefales meget. Det var en meget frisk oplevelse. Med den kommentar siger vi SWUSH, og så er jeg videre til Final Fantasy II!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.